Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Maailm / Merkel saabub Ukrainasse visiidile, abikonvoi lahkub

Merkel saabub Ukrainasse visiidile, abikonvoi lahkub

Prindi see artikkel
23. august 2014

Saksamaa kantsler Angela Merkel saabub laupäeval Ukrainasse visiidile samal ajal kui Venemaa vastuoluline “humanitaarkonvoi” on riigist lahkumas, teatasid allikad.

Venemaa veokikonvoi, mille eesmärk pidavat olema separatistide käes oleva Luganski ning teistele Ida-Ukraina elanikele humanitaarabi viimine, on naasmas tagasi kodumaale, teatasid mitmed uudisteagentuurid ning Euroopa Julgeoleku- ning Koostööorganisatsiooni vaatlejad laupäeval. Hetkel pole kindlaid andmeid veel Ukrainas viibivate veokite arvu kohta.

USA president Barack Obama ning Merkel märkisid pärast telefonikõnet, et Venemaa sammude tõttu on olukord piirkonnas “ohtlikult eskaleerunud”.

Merkel saabub Ukrainasse, kus ta eeldatavasti väljendab toetust Kiievi läänemeelsetele juhtidele, kuid manitseb eduka, kuid vägivaldse Ida-Ukraina pealetungi osas mõõdukusele. Merkel peab visiidil kõnelusi Petro Porošenkoga, kes kohtub teisipäeval Minskis Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Võitlus Donetskis on muutunud üha intensiivsemaks, laupäeval hukkus oblasti pealinnas valitsusvägede suurtükitules kaks tsiviilisikut.

Allikas: BNS, 23.08.2014