Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Maailmausundid / Paavst kutsus üles lõpetama Süüria “õudust ja surma”

Paavst kutsus üles lõpetama Süüria “õudust ja surma”

Prindi see artikkel
16. aprill 2017

Paavst Franciscus kutsus pühapäeval rangete turvanõuete tingimustes peetud ülestõusmispüha missal Vatikani Peetri väljakul peatama “õudust ja surma” Süürias.

Missa algas pilvise taeva all ning pärast lühikest vihmahoogu esines paavst kristliku kalendri tähtsaimal pühal oma tavapärase läkitusega “Urbi et orbi” (”Linnale ja maailmale”), kus ta palvetas nende eest, kes kannatavad sõja, näljahäda ja poliitiliste rahutuste tõttu, pöörates erilist tähelepanu Süüriale, aga mainides ka Ukrainat ja konfliktitsoone Aafrikas.

Ta avaldas lootust, et Jeesuse enda kannatused toetavad jõupingutusi, mida teevad need, kes on aktiivselt pühendunud Süüria tsiviilelanikkona kannatuste leevendamisele.

Paavst palvetas rahu eest kogu Lähis-Idas, alates Pühast Maast ja lõpetades Iraagi ja Jeemeniga.

Ta võttis sõna ka vaenutegevuse ja näljahäda vastu Aafrikas, eelkõige Lõuna-Sudaanis, Sudaanis, Somaalias ja Komgo Demokraatlikus Vabariigis.

Franciscus kutsus maailma liidreid üles kuulama rahusõnumit, kui nad tegelevad “tänapäeva maailma keeruliste ja sageli dramaatiliste olukordadega, ning töötama konfiktide vältimise ja relvakaubanduse peatamise nimel”.

Pöörates oma pilgu Ida-Euroopale, palus paavst, et hea karjane tuleks appi Ukrainale, mis endiselt kannatab konflikti ja verevalamise all.

Kahe päeva eest peetud Suure Reede palvusel mõistis Franciscus hukka migrantide ja rassismiohvrite kannatused ning kristlaste tagakiusamise kogu maailmas.

Allikas: BNS, 16.04.2017