Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Maailm / Attenborough: kliimamuutustes on käes kriisihetk

Attenborough: kliimamuutustes on käes kriisihetk

Prindi see artikkel
16. jaanuar 2020

Maailm seisab kliimamuutustes silmitsi kriisihetkega ja tegutsemist ei ole enam võimalik edasi lükata, hoiatas Briti loodusuurija David Attenborough neljapäeval BBC-le antud usutluses.

“Oleme asju aasta aastalt edasi lükanud, oleme seadnud eesmärke ja öelnud, et on hea, kui teeme seda järgmise 20 aasta jooksul,” rääkis ta.

“Nüüd on kriisihetk käes ja me ei saa enam kõrvale põigelda.”

ÜRO teatas kolmapäeval, et möödunud aastakümme oli mõõtmisajaloo kuumim ja kõrged temperatuurid põhjustavad äärmuslikke ilmastikunähtusi ka järgmistel aastakümnetel.

Attenborough rõhutas, et tegutsema tuleb hakata kohe. “Me saa enam rääkida, et lootust ju on, ja selle järgmisse aastasse edasi lükata. Me peame muutuma.”

Ajakirjanik ja loodusfilmide autor lisas, et avalikus arvamuses, eriti noorte hulgas on kliimamuutuse küsimuses toimunud suur muutus, ja poliitikud peavad seda kuulda võtma.

“Me peame aru saama, et see ei ole mingi mäng, see ei tähenda toredaid väikseid debatte ja vaidlusi, et siis kompromissiga leppida.”

“See on probleem, mis nõuab kiiresti lahendust. Ja kõigele lisaks me teame, kuidas seda lahendada. See on selle asja juures paradoksaalne, et me keeldume sammudest, millest me teame, et need tuleb astuda.”

“Ja iga mööduva aastaga muutub nende saavutamine üha raskemaks,” hoiatas Attenborough.

Allikas: BNS, 16.01.2020