Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Maailmausundid / Rumeenia kirik lubas usklikel viiruse tõttu ikoone mitte suudelda

Rumeenia kirik lubas usklikel viiruse tõttu ikoone mitte suudelda

Prindi see artikkel
28. veebruar 2020

Rumeenia õigeusu kirik teatas reedel erakorralistest meetmetest uue koroonaviiruse tõrjumiseks, soovitades usklikel sümptomite korral koju jääda ja lubades neil ikoone mitte suudelda.

Umbes 86 protsenti Rumeenia 19,4 miljonist elanikust kuuluvad õigeusu kirikusse, mida nähakse konservatiivse institutsioonina, mis tavaliselt sääraseid kõrvalekaldeid traditsioonist ei luba.

“Need, kes kardavad haigeks jääda, võivad kirikus ikoonide suudlemist ajutiselt vältida, aga nad saavad selle asemel suudelda ikoone oma kodus,” teatas kirik. Lisaks sellele võivad nad paluda preestril armulaual enda lusikat kasutada, tavapärase ühiskasutuses oleva lusika asemel.

Ekspertide sõnul võib kiriku reedene teade erakordsetest asjaoludest hoolimata traditsionalistides pahameelt tekitada.

Rumeenia teatas reedel kahest uuest viiruse juhtumist. Kokku on riigis teatatud nüüd kolmest haigestumisest uude koroonaviirusesse. Kõik juhtumid on seni olnud seotud Itaaliaga, kus on Euroopa kõige ulatuslikum koroonaviiruse tõve epideemia.

Umbes 182 inimest on karantiinis ja 8231 inimest on end koju vabatahtlikku karantiini pannud, teatas Rumeenia valitsus reedel.

Allikas: BNS, 28.02.2020