Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kodanikuühendused / MTÜ Uus Eesti / Miks avaldab “Uus Eesti” “Postimeest”?

Miks avaldab “Uus Eesti” “Postimeest”?

Prindi see artikkel
24. jaanuar 2010

Jaan Tõnisson

Jaan Tõnisson

Mõistagi ei ilmu portaalis “Uus Eesti” need artiklid, mida “Postimees” avaldab praegusel ajal.

Küll aga otsustasime avada oma portaalis rubriigi “Postimees 1935″, hakates iga päev avaldama ühe või kaks artiklit, mis ilmusid “Postimehes” samal päeval 75 aastat tagasi.

Miks küll?

Lisaks portaali “Uus Eesti” olulisele eesmärgile harida meie lugejat Eesti ajaloosündmuste teemadel, on aasta 1935 valimisel ometigi veel üks äärmiselt oluline põhjendus. Nimelt – 26. juulil 1935 kõrvaldas tollane Eesti riigivõim Jaan Tõnissoni “Postimehe” peatoimetaja kohalt.

Meie rubriik “Postimees 1935″ tegutseb täna alustaval kujul kuni 26. juulini 2010. Tahame edasi anda võimalikult suures mahus seda vabaduse ja demokraatia vaimu, mis lähtus tollastel keerulistel aegadel Jaan Tõnissoni poolt toimetatud “Postimehest”.

Nagu näeme, demokraatia ja vabaduse teemad on olnud minevikus, on olevikus ja saavad olema tulevikus meedia ühtedeks olulisimateks käsitlusteemadeks. Kindlasti erinevad olenevalt ajast ja konkreetsest olukorrast aga vaatenurgad nendele teemadele, sh küsimused sellest, kellest või millest oht demokraatiale ja vabadustele võib konkreetsel juhul lähtuda.

Rahvusraamatukogu on tänuväärselt teinud digitaalkujul kättesaadavaks suure hulga sõjaeelseid ajalehti, sh ka “Postimehe”, nii et terve ajalehenumbri lugemise huvilistel on kindlasti võimalik kõigi artiklitega tutvuda. Portaalis “Uus Eesti” aga, nagu ülal öeldud, avaldame alates tänasest üks-kaks artiklit iga päev.