Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Narvas toimub vastupanuvõitluse päevale pühendatud jumalateenistus

Narvas toimub vastupanuvõitluse päevale pühendatud jumalateenistus

Prindi see artikkel
22. september 2010

Otto Tief

Otto Tief

EELK peapiiskop Andres Põder osaleb kolmapäeval, 22. septembril kell 16 vastupanuvõitluse päevale pühendatud jumalateenistusel Narva Aleksandri Suurkirikus.

Peapiiskop peatub oma jutluses teemal, et Eesti ajalugu on täis olulisi hetki, mis nõuavad just meelekindlust ja vastupanu. Tähelepanuväärne on, et 22. september on ka sõdurmärter Mauritiuse mälestuspäev. Peapiiskop tsiteerib oma jutluses ka peaministri, vabariigi presidendi ülesandes Jüri Uluotsa 1944. aasta augustikuist raadiokõnet: “Meie paneme oma lootuse Kuningate Kuningale ja teame, et meie poolt on õigus ja õiglus. Praeguses raskes olukorras loodame me Temale ja usaldame endid Tema kaitsele…“

22. septembril kukutas okupatsiooniarmee Jüri Uluotsa nimetatud Otto Tiefi valitsuse ja Pika Hermanni torni sinimustvalge asendati punalipuga.

Kuid, kui suudame kaitsta oma pühasid paiku, pühasid tekste ja pühasid tundeid, hoida pilk Issandal, siis ei ole me paljakäsi ega relvitud ning säilitame oma identiteedi ja õiguse oma tulevikule, leiab peapiiskop.

Kell 15.00 toimub Narva Aleksandri kalmistul vangilaalgris hukkunute mälestustahvli avamine, pühitseb õpetaja Villu Jürjo.

Kell 16.00 algab jumalateenistus Narva Aleksandri Suurkirikus, millele järgneb kontsert. Jumalateenistuse järel kõneleb MTÜ Konstantin Muuseumi esimees Trivimi Velliste.

Vastupanuvõitluse päeva on läbi aastate korraldanud MTÜ Konstantin Pätsi muuseum.

Allikas: EELK Konsistooriumi 21.09.2010 pressiteade