Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Legendaarsest Balti ketist möödub veerandsada aastat

Legendaarsest Balti ketist möödub veerandsada aastat

Prindi see artikkel
23. august 2014

BaltiKett25Tallinnas tähistatakse Eestile, Lätile ja Leedule vabaduse tagasi võitmise protsessi ühest kesksemast suursündmusest – Balti ketist – 25 aasta möödumist laupäeval, 23. augustil teemakohase konverentsi, filmi ja raamatu esitluse ning suure vabaõhukontserdiga.

Rahvarinde muuseumis esitletakse kell 13 Balti keti 25. aastapäevale pühendatud filmi „Balti passioon“ (autor Toomas Lepp), kell 15 toimub raekojas konverents „Balti kett 25“ ja linnapea vastuvõtt, ühtlasi esitletakse ajaloolase, linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakase raamatut „Kui väiksed olid suured. Balti kett 25“.

Vabaduse väljakul algab kell 18 kontsert „Ärgake, Baltimaad!“, üles astuvad Anne Veski, Getter Jaani, Jassi Zahharov, Erich Krieger, ansambel Siim Aimla juhatusel, Ooper-kvartett ja Balti keti koor Raul Talmari juhatusel, vahetekste loeb Raivo E. Tamm.

Nordea Kontserdimajas (Solarise Keskus, Estonia pst 9) annavad kell 20 kontserdi tuntud ja tunnustatud ansamblid „Frankie Animal“ ja „Metsatöll“, tasuta pääsmed saadaval Ticketpro ja Piletilevi kassades.

Kolme Balti riigi UNESCO rahvuslikud komisjonid ja mäluasutused on käivitanud mälestuste kogumise projekti „Balti keti lood”, mille eesmärgiks on koguda inimeste mälestusi Balti ketist ja selles osalemise kohta. Kõiki kutsutakse üles kirja panema ja avaldama oma lugu veebilehel, mis asub aadressil www.thebalticway.eu

Samale veebilehele oodatakse ka uudiseid kõikidest olulisematest Eestis toimuvatest Balti keti juubeli tähistamisega seotud sündmustest.

Allikas: www.tallinn.ee