Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Usk ja vaimsus / Usuelu uudised / Tartu Luterlik Peetri kool alustab ehitustöid koolimaja taastamiseks

Tartu Luterlik Peetri kool alustab ehitustöid koolimaja taastamiseks

Prindi see artikkel
26. oktoober 2016

PeetriKoolSel nädalal algasid Peetri kooli ajaloolise koolimaja juures esmased projektijärgsed tööd, mille käigus lammutatakse tootmishoonena kasutusel olnud hoone juurdeehitised, likvideeritakse tööstuse tegevuse tulemusena tekkinud jääkreostus ja kõrvaldatakse ohtlikud jäätmed.

Käesolevat, ehituse esimest etappi „Peetri kiriku koolihoone taastamiseks vajaliku tööstushoone lammutamine“ finantseerib Keskkonna Investeeringute Keskus 2016. aasta jäätmekäitluse programmist. Selle olulisima tulemusena likvideeritakse masuudireostus ja selle allikas ning linnapildist kaovad lagunenud ja kasutuseta hooneosad, samuti nende maa-alused konstruktsioonid. Tööde teostajaks on Terasteenus OÜ. Elluviidavate tegevustega taastatakse miljööväärtusliku objekti algne välisilme ja astutakse samm lähemale lõplikule eesmärgile – täita maja taas hariduse ja lastega.

1910. aastal Peetri kiriku kooli- ja leerimajana valminud juugendhoones toimus õppetegevus kuni Teise maailmasõjani. Sellele järgnevalt kohandati maja ümber Tartu Metallitööstuse kombinaadi portselanitsehhi tarbeks ning ehitati juurde hoovipoolne kõrge telliskorstna ja põletusahjuga osa. Tööstuse väljakolimise järel on hoone seisnud tühjana. 2013. aastal taasavatud ja praegu rendipinnal tegutsev Tartu Luterlik Peetri kool soovib majja kolida oma põhikooli osa ja taastada sellega miljööväärtusliku hoone algse funktsiooni kaasaegses vormis.

Tulevane ehitusprojekt näeb Peetri 33 hoonesse ette paralleelideta põhikooli 210 õpilasele, sh kõigile nõuetele vastavad õpperuumid, saali, oma köögi ja söökla, õpilaskodu. Uus hoonekompleks on olemasolevasse keskkonda sobiv ning moodustab tervikliku ansambli Peetri kirikuga.

Rohkem infot vaata siit.

Allikas: kooli 26.10.2016 pressiteade