Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Maailm / Maailmapank langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi

Maailmapank langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi

Prindi see artikkel
9. jaanuar 2019

euros_cashMaailmapank teatas teisipäeval, et langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi seoses USA ja Hiina kaubanduskonfliktiga, mille mõjud enesekindlust kahandades ei jää tagajärgedeta.

Pank langetas maailmamajanduse kasvuprognoosi sellel aastal 2,9 protsendini ja 2020. aastal 2,8 protsendini, mis on veidi vähem, kui varasemad ennustused. Ühtlasi hoiatati, et riskid on suurenenud ja otsustajatel tuleks selleks valmis olla.

USA majandusele ennustatakse sel aastal samuti aeglustumist 2,5 protsenini võrreldes 2018. aasta 2,9 protsendiga.

“Riskid on kasvamas. Maailmamajandus on läbimas rasket perioodi. Taevas on tumenemas ja me näeme maailmamajanduse aeglustumist,” ütles Maailmapanga vanemökonomist Ayhan Kose.

USA president Donald Trump ütles teisipäeval, et läbirääkijad on teinud edusamme kaubandussõja lõpetamiseks Hiinaga, kuid ei pakkunud täpsemat teavet.

USA ja Hiina ametnikud pidasid teisipäeval teist päeva läbirääkimisi. Tegu on esimeste näost-näkku kõnelustega alates kaubandusvaherahust, mille president Xi Jinping ja Trump detsembri algul sõlmisid.

Juhul kui kõnelused 1. märtsiks vilja ei kanna, tõstab USA 200 miljardi väärtuses Hiina kaupade jaoks imporditolli 10 protsendilt 25 protsendile.

Allikas: BNS, 09.01.2019