Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / President / Eestisse tuleb visiidile Gruusia peaminister

Eestisse tuleb visiidile Gruusia peaminister

Prindi see artikkel
14. september 2009

Nika Gilauri (foto: www.government.gov.ge)

Nika Gilauri (foto: www.government.gov.ge)

14.-15. septembril viibib Eestis ametlikul visiidil Gruusia peaminister Nika Gilauri.

Gilauril on kavas kohtumised Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimehe Ene Ergma, peaminister Andrus Ansipi ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsiga.

Kohtumistel tulevad kõne alla Eesti ja Gruusia suhted, sealhulgas majandus- ja kultuurisidemed, arengukoostööga seonduv ning koostöö rahvusvahelistes organisatsioonides. Arutatakse ka Gruusia euroatlantilist lõimumist ning olukorda regioonis laiemalt.

Peaminister Gilauri avab visiidi raames Gruusia-Eesti ärifoorumi ning peab avaliku loengu Estonian Business Schoolis.

Gruusia peaministrit saadavad visiidil kultuuri, monumentide kaitse ja spordiminister Nikoloz Rurua, regionaalarengu ja infrastruktuuri aseminister Jambul Bakuradze, põllumajandusaseminister Malkhaz Akishbaia ning rohkearvuline äridelegatsioon.

Gruusia kultuuri, monumentide kaitse ja spordiminister Nikoloz Rurua kohtub kultuuriminister Laine Jänesega. Regionaalarengu ja infrastruktuuri aseminister Jambul Bakuradze kohtub regionaalminister Siim Valmar Kiisleriga ning külastab Keila linna, kus kohtub Keila linnapea Tanel Mõistusega. Gruusia põllumajandusaseminister Malkhaz Akishbaia kohtub kolleegidega põllumajandusministeeriumist ning külastab tootmisettevõtet Tere.

Allikas: Välisministeeriumi 11.09.2009 pressiteade