Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Tartu võitis parima turismiprojekti auhinna

Tartu võitis parima turismiprojekti auhinna

Prindi see artikkel
7. jaanuar 2010

Hansalodi

Foto: www.lodi.ee

UBC ehk Läänemere Linnade Liidu turismikomisjoni korraldatud konkursi UBC liikmeslinnade parima turismisihtkoha, idee või projekti leidmiseks võitis Tartu poolt esitatud projekt „Emajõe Hansalodi 2005“.

Konkursi eesmärgiks oli välja selgitada ja tunnustada parimat jätkusuutliku turismi toodet, projekti, üritust või turismisihtkohta Läänemere piirkonnas. Võistlusele olid oodatud projektid, mis suurendavad Läänemere regiooni tuntust turismisihtkohana, tugevdavad regionaalseid suhteid turismiorganisatsioonide vahel, on innovatiivsed oma piirkonnas, kuid omavad laiemat mõju ka ümbruskonnale ning tähistavad jätkusuutlikku turismi Läänemere piirkonnas.

Tartu linna poolt esitatud hansalodja projekt pälvis esikoha, kuna tegemist on turismile suunatud projektiga, millel on ka rahvusvaheline sidemeid loov mõõde. Lisaks on tegemist väga jätkusuutliku projektiga, kuna selle raames on taasloodud Emajõel ajalooliselt kasutatud kaubalaev, kus viiakse läbi ajalugu elustavaid tegevusi ning projekt on seotud ka mitmete teiste haridusteemaliste ettevõtmistega.

Konkursi esikohaga kaasneb 2000 euro suurune preemia, mida on kavas kasutada lodja transportimiseks sellel suvel toimuvatele rahvusvahelistele hansapäevadele Pärnus.

Allikas: Tartu linnavalitsuse 07.01.2010 pressiteade