Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / President / President andis üle teenetemärgid

President andis üle teenetemärgid

Prindi see artikkel
23. veebruar 2010

Foto: ERR

Foto: ERR

President Toomas Hendrik Ilves andis teisipäeval Eesti Pangas üle riiklikud teenetemärgid.

“Eesti tänab teenetemärkidega neid, kes annavad või on andnud rohkem, kui nõuab nende igapäevane töö. Nii teaduses, ettevõtluses, hariduses, spordis ja kultuuris, ka riigiametites. Ning muidugi seal, kus on tõeliselt ohtlik – meie kaitseväe missioonil Afganistanis,” ütles riigipea presidendi kantselei teatel.

“Eesti tänab inimesi, kes on pühendunud ja sihikindlad, ootamata selle kõige eest mingit erilist vastutasu,” sõnas Ilves, lisades, et teenetemärkide saajad seisavad Eesti kestmise ning Eesti väärtuste hoidmise eest.

“Ma tänan teid, teie olete aidanud Eestil saada kindlamaks ja tugevamaks. Teile kuulub Eesti tänu ja austus,” sõnas riigipea, kes tänas ka teenetemärkide saajate pereliikmeid ja lähedasi.

President Toomas Hendrik Ilves andis tänavu Eesti riigile osutatud teenete tunnustuseks iseseisvuspäeva eel 97 inimesele kodu- ja välismaalt riikliku autasu.

Mullu andis Ilves iseseisvuspäeva eel teenetemärgi samuti 97 inimesele. Aasta varem sai riikliku autasu 268 ja 2007. aastal 342 inimest.

Allikas: BNS, 23.02.2010