Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Eesti riik / Erakonnad / IRLi eestseisus toetas Vaherit peasekretäri ja Tsahknat poliitikasekretäri ametikohale

IRLi eestseisus toetas Vaherit peasekretäri ja Tsahknat poliitikasekretäri ametikohale

Prindi see artikkel
10. märts 2010

KenMartiVaherIRLi esimees Mart Laar esitas täna erakonna eestseisusele Ken-Marti Vaheri (fotol) kandidaadiks peasekretäri kohale.

Eestseisus andis Vaherile heakskiidu, tema ametissekinnitamine on 20. märtsil toimuva IRLi volikogu istungi päevakorras.

Vastavalt põhikirjale juhib peasekretär erakonna tegevust ning tema ülesanne on viia ellu eestseisuse otsused.

Vaheri sõnul on IRLi missioon seista Eesti huvide eest ja arendada vaba ning inimkeskset riiki, kus väärtustatakse kõigi Eesti elanike inimväärikust, loovust ja ettevõtlikkust.

„Eesti inimesed toetavad üha enam IRLi poliitikat. Erakonna praegune ülesanne on hoida riigi kulutusi kontrolli all, elavdada majandust ja teha, mis võimalik, et luua uusi töökohti,“ lausus Vaher.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher (35) on IRLi liige aastast 2001 ja on olnud ka varem ametis erakonna peasekretärina. Ta on valitud kahel korral Riigikogu liikmeks Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnast. Aastatel 2003-2005 oli Vaher justiitsminister.

IRLi poliitikasekretäriks kinnitas eestseisus Margus Tsahkna.

Margus Tsahkna sõnul on tema peamine ülesanne kaitsta IRLi väärtuseid – Eesti huvide prioriteediks seadmine, riigi julgeoleku tagamine, rahvuslike huvide kaitse.

„IRL tegi mullu kahtedel valimistel tugeva tulemuse, mille eelduseks on olnud vastutustundlik ja inimestest hooliv poliitika nii riigi kui omavalitsuse tasandil. Oleme suutnud oma veendumustele kindlaks jääda ja hoidnud vaos riigi kulutusi – järgmine suur väljakutse on tööpuuduse kasvu peatamine selle aasta lõpuks,“ lausus Tsahkna.

Tema hinnangul ongi järgmisel perioodil IRLi poliitika keskmes majanduse elavdamine, et seeläbi luua töökohti ning anda Eesti peredele tööd ja leiba.

„IRL pöördub senisest enam Eesti inimese poole ning andma vastuse küsimustele, mis on just nende jaoks hetkel peamised“.

Allikas: IRLi 10.03.2010 pressiteade