Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Tallinn 2011 / Riik ja linn lubavad Euroopa Komisjonile koostööd

Riik ja linn lubavad Euroopa Komisjonile koostööd

Prindi see artikkel
17. august 2010

Tallinn2011Kultuuriministeerium ja Tallinna linn saadavad Euroopa Komisjonile ühiskirja, milles lubavad kultuuripealinna ettevalmistusel koostööd ja kinnitavad, et Tallinn on valmis poole aasta pärast Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandma.

Kultuuriministeerium saatis teisipäeval ühiskirja Talllinna linnapeale allkirjastamiseks. “Eesti Vabariigi valitsus ja Tallinna linnavalitsus töötavad konstuktiivselt ja heas kooskõlas kultuuripealinna aasta ettevalmistamisel,” kinnitavad kultuuriminister Laine Jänes ja linnapea Edgar Savisaar ühises kirjas Euroopa Komisjoni kultuuri ja hariduse direktoraadi peadirektorile Jan Truszczyskile. “Sihtasutuse Tallinn 2011 meeskond on teinud oma tööd professionaalselt ja tulemuslikult.”

Riik ja linn kinnitavad, et kultuuripealinna tiitli kandmiseks on valmistutud juba mitu aastat ja selleks on kulutatud sadu miljoneid Eesti kroone. 2011. aastal lubavad nii kultuuriministeerium kui Tallinn kulutada kultuuripealinna programmi elluviimisele 50 miljonit krooni.

“Senised ettevalmistused ja järgmise aasta plaanid lubavad meil usukuda, et Tallinn kannab 2011. aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit auga ja kõik 251 ametliku programmi kinnitatud üritust toimuvad kavandatud mahus,” lubavad kultuuriminister ja linnapea.

Möödunud nädalal saatis kultuuriministeerium Tallinna linnavalitsusele mureliku kirja, et uurida, millest on tingitud Tallinna viivitamine informatsiooni lisamisel linna ja riigi ühiskirjale.

“Kokkuleppe kohaselt saatsime kirjaprojekti, millele pidi linna poolt lisatama informatsioon Tallinna panuse kohta, Teile juba 30. juunil. Kahjuks ei ole tänaseni tulnud linna poolt mingit tagasisidet ega vajalikke täiendusi kirjale ning seoses sellega ei ole riik ega linn saanud täita ka oma ühist lubadust Sir Scotti ees,” kirjutas kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles.

Suklese sõnul on viivitamine arusaamatu ja tahtmatult kerkib küsimus, kas linn ei ole valmis oma lubadusi pidama või on kavas hakata kokkulepitud programmi ja projekti alustalasid muutma.

SA Tallinn 2011 juhtuse liikme Jaanus Mutli kinnitas, et kindlasti ei ole tegemist tahtliku viivitamisega ja ilmselt on tegemist lihtsalt mingi tõrkega asjaajamises.

Riigi ja linna ühiskiri on vältimatuks eelduseks 1.500.000 euro (ligi 23,5 miljoni krooni) suuruse toetusraha saamisel kultuuripealinna programmi elluviimiseks.

Allikas: BNS, 17.08.2010