Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / The Economisti tegevtoimetaja võrdleb Eesti majandust teiste väikeriikidega

The Economisti tegevtoimetaja võrdleb Eesti majandust teiste väikeriikidega

Prindi see artikkel
29. jaanuar 2010

Daniel Franklin

Daniel Franklin

Briti maineka majandusväljaande The Economist tegevtoimetaja Daniel Franklin võrdleb reedel, 29. jaanuaril toimuval Briti-Eesti kaubanduskoja investeerimiskonverentsil “Kuidas võita majanduse taastumisest?” Eesti hetkeseisu teiste väikeriikidega ning analüüsib, kuidas riigi imago aitab kaasa kriisist väljumisele.

Konverentsi teine peaesineja, endine Londoni ülemlinnapea (2006-2007) Sir John Stuttard vaatleb oma ettekandes kriisi põhjuseid ning peatub pikemalt sammudel, mida riikide valitsused ja pangad peaks nüüd astuma.

Eesti esinejatest teevad konverentsil ettekanded majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, BaltCap juhtpartner Peeter Saks, Ericsson Eesti ASi juhatuse esimees Veiko Sepp, NASDAQ OMX Tallinnjuhatuse esimees Andrus Alber, Overall Eesti ASi juhatuse esimees Märt Haamer ja Eesti Koostöökogu juhatuse esimees Peep Mühls.

Kaks ja pool aastat tagasi Briti-Eesti kaubanduskoja korraldatud konverentsil hakati esimest korda rääkima vajadusest tähelepanelikumalt jälgida majanduslanguse märke.Seega olime mõneti kriisikuulutamise esimesed pääsukesed.

Nüüd vaatame, kas meie seekordne seminar on samasugune pääsuke. Kui eelmine kord signaliseerisime kriisi tulekut, siis kas seekord saame olla esimeste seas, kes kuulutavad kriisi lõppu?

Daniel Franklin on The Economisti tegevtoimetaja ja economist.com peatoimetaja alates 2006. aastast. Alates 2003. aastast toimetab ta The Economisti iga-aastast väljaannet “Maailm aastal …”. The Economistiga liitus Franklin 1983. aastal, keskendudes eelkõige tollase Nõukogude Liidu ja Ida-Euroopa teemadele.

Sir John Stuttard on PricewaterhouseCoopersi nõukogu aseesimees, aastatel 1975-2005 oli ta ettevõtte partner. Sir Stuttard on nõustanud paljusid ettevõtteid rahvusvahelistele turgudele laienemise osas, teiste hulgas Nokiat, Stora Ensot ja Outokumput. Ta oli võtmerollis Nokia viimisel Londoni börsile. Tänu tema teenetele Soome tööstusele on Sir Stuttardit autasustatud Soome Vabariigi riikliku autasuga. Londoni ülemlinnapeana oli tema peamine roll esindada ja reklaamida Suurbritannia finantsteenuseid rahvusvahelisel tasemel.

Briti-Eesti kaubanduskoda loodi 1996. aastal eesmärgiga edendada ärisuhteid Eesti ja Ühendkuningriigi vahel. Koja eesmärk on pakkuda oma liikmesettevõtetele suuremaid äritegemise võimalusi, seda eelkõige ärikontakte vahendades ning Briti ja Eesti äriinimesi omavahel kokku viies.

Konverents toimub algusega kell 8.45 Swissotelis.

Allikas: Briti-Eesti kaubanduskoja 28.01.2010 pressiteade