Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Toimub seminar „Aus äritegevus riikides, kus aus äri pole võimalik“

Toimub seminar „Aus äritegevus riikides, kus aus äri pole võimalik“

Prindi see artikkel
17. veebruar 2010

Korruptsioon

Foto: www.unodc.org

17. veebruaril kell 9–12 toimub Eesti Kaubandus-Tööstuskojas seminar „Aus äritegevus riikides, kus aus äri pole võimalik“.

Ürituse peaesinejaks on OECD inimõiguste ja turvalisuse valdkonna jurist dr Alex Conte, kes räägib teiste riikide kogemustest ning annab nõu, kuidas ilma altkäemaksuta hakkama saada.

Lisaks esinevad ettekandega riigi peaprokurör Norman Aas, ettevõtjad Kalju Rüütli ja Toomas Luman ning majandusdiplomaat Margus Solnson. Ettekannetele järgneb vestlusring, mille moderaatoriks on Anvar Samost.

Eesti soovib pääseda Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD), mille liikmeid ühendab muu hulgas madal korruptsioonitase. OECD võitleb üle maailma rahvusvahelistes äritehingutes makstava altkäemaksu vastu. Mõnele näib see võitlus tulutu, sest tegelikkus paistab teistsugune. Meie seminaril räägib OECD esindaja, kas ja kuidas saab ilma altkäemaksuta.

Välisturgudel tegutsevad ärimehed teavad rääkida, et mõnes riigis on korruptsioon tavapärase ärikultuuri osa. Teisiti ei saavat – ainus alternatiiv olevat selles riigis äritegemisest loobuda. Meie seminari eesmärk on vaadata, kas see ikka on nii ja kas on võimalik aus äritegevus seal, kus see näib võimatu.

Allikas: www.korruptsioon.ee