Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Muusika / Taasiseseisvumispäeva suurim üritus on ühtelaulmine

Taasiseseisvumispäeva suurim üritus on ühtelaulmine

Prindi see artikkel
19. august 2010

yhtelaulmineTaasiseseisvumispäeva tähtsaim üritus on ühtelaulmine, mis on päeva osa kümnetes kohtades üle Eesti, ühtelaulmise keskpunkt on aga Põltsamaal.

Tallinnas tähistatakse taasiseseisvumispäeva lippude heiskamisega Vabaduse väljaku nõlval ja linnaosade lipuplatsidel, monumentide avamise ja kontserdiga Vabaduse väljakul. Traditsiooniliselt asetatakse lilled vabaduse kella jalamile ning Toompeal ja teletorni juures asuva mälestuskivi juurde. Jaani kiriku kõrval avatakse Poola rahvaliikumine “Solidaarsus” mälestuskivi ning Jaani kiriku esisel platsil kuulsa helilooja Chopini muusikat mängiv pink, mis on pühendatud helilooja 200. sünniaastapäevale. Nii mälestuskivi kui pink on Poola kingitused Tallinnale.

Tartus tähistatakse taasiseseisvumispäeva reede õhtul ühislaulmisega Emajõe kaldapealsel Atlantise ees, mis on osa üle Eesti toimuvast ühtelaulmisest.

Pärnu raekoja saalis toimub taasiseseisvumispäeva puhul kontsert, kus esinevad Pärnu Noortekoori ansambel, käsikellaansambel Agapella, Anne Uusna laulustuudio solistid Getter-Heleen Aron, Hannele Uutsalu, Jan Bogdanov, Liisa Vunk ning Grete Elviste. Lisaks võtab Pärnu osa ühtelaulmisest.

Narvas toimub taasiseseisvumispäeva puhul Geneva keskuses kontsert, kus tulevad ettekandele Eduard Tubina, Joseph-Maurice Raveli, Mihhail Glinka, Jules Massenet’ ja Manuel de Falla teosed.

Jõhvi tähistab sarnaselt Tartuga taasiseseisvumispäeva üleriigilises ühislaulmises osalemisega, mis leiab aset Jõhvi eesti gümnaasiumis.

Rakveres esineb kell 14 kolmainu kirikus ja kell 19 Rakvere rahvaaias Lapeenranta sümfooniaorkester, millele järgneb kell 20 ühtelaulmine.

Ühtelaulmine leiab aset ka Haapsalus kuursaali kõrval kõlakojas, samuti Paides spordihalli ja gümnaasiumi sisehoovis.

Põltsamaa Sõpruse park on reedel üle Eesti toimuva ühtelaulmise keskpunkt, kus Tartu ülikooli akadeemiline naiskoor, Revalia meeskoor ja segakoor HUIK! esitavad armastatud Eesti dirigentide juhtimisel kaheksa tuntud isamaalist laulu. Pilt kantakse Kanal 2 teleülekande vahendusel üle kogu Eesti.

Sajast korraldajate poolt valitud kohast tehakse internetiülekanded ja kõik need 100 akent kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljaku suurel ekraanil.

Allikas: BNS, 19.08.2010