Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Tallinnas toimub kõrgetasemeline energiakonverents

Tallinnas toimub kõrgetasemeline energiakonverents

Prindi see artikkel
21. november 2011

Jerzy Buzek (foto: Euroopa Parlament)

Jerzy Buzek (foto: Euroopa Parlament)

Esmaspäeval Tallinnas toimuval konverentsil arutavad Eesti, Soome, Rootsi, Läti, Leedu ja Saksamaa teadlased, poliitikud ja spetsialistid, kas tulevikuenergeetika on võimalik ilma tuumaenergiata.

Juttu tuleb energiasektori innovatsioonist, energeetikast ja rahvuslikust julgeolekupoliitikast ning taskukohase energiavarustuse ja keskkonnapoliitika vastuoludest.

Ettekanded peavad Soome Parlamendi majanduskomisjoni aseesimees Marjo Matikainen-Kallström, Leedu Parlamendi Tuumaenergeetika Komisjoni esimees Rokas Zilinskas ja Läti Keskkonnaministeeriumi kliima ja taastuvenergia osakonna juhataja Valdis Bisters.

Samuti kõnelevad Saksamaa Fraunhoferi Süsteemide ja Innovatsiooni Uuringute Instituudi ekspert Wolfgang Eichhammer, “Journal of Energy Security” toimetaja Kevin Rosner, Rootsi välisministri nõunik Olof Ehrenkrona, Eesti Energia tuumaenergeetika osakonna juhtaja Andres Tropp, Eestimaa Looduse Fondi ekspert Aleksei Lotman ja kaitseminister Mart Laar.

Konverentsi avasõnad ütleb Euroopa Parlamendi president Jerzy Buzek.

Konverentsi „Energiavarustus tuumaenergiata? Euroopa energeetika täna ja homme“ korraldavad koolituskeskus Pro Patria, Konrad Adenaueri Fond ja Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.

Allikas: korraldajate 20.11.2011 pressiteade