Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Kultuur / Kirjandus / Ilmus esimene raha ja ettevõtluse teemaline lasteraamat

Ilmus esimene raha ja ettevõtluse teemaline lasteraamat

Prindi see artikkel
25. aprill 2012

Minu esimene äri esikaasTäna ilmus Eesti esimene raha ja ettevõtluse teemale suunatud lasteraamat „Minu esimene äri“.

Raamatus räägib peategelane Erki oma suvest, mil ta otsustas alustada esimeste äridega, õppides selle käigus tundma raha ja ettevõtluse peamisi põhitõdesid, ning teenides nii raha oma unistuste ratta ostuks. Raamatu esitlus toimub Solarise Apollos 3.mail kell 16.00, kus lastel on võimalus osaleda ka interaktiivses ettevõtlusmängus.

Raamat õpetab lastele ettevõtluse algtõdesid, raha kasutamise põhimõtteid ning näitab, et raha nimel pingutades, seda kogudes ja kõrvale pannes on võimalik saavutada suuremat heaolu kui vaid taskuraha tühjale-tähjale kulutades. Raamat näitab läbi peategelase Erki seikluste, et ettevõtlus ja raha teenimine võib olla tore ja õpetlik mäng.

Raamatu autoriks on noor ettevõtja Erik Ehasoo. Erik on uue generatsiooni ettevõtja, kes alustas oma esimeste äridega juba lapsepõlves ja esimest korda ametlikult ettevõtjaks registreeris ta end 15-aastaselt – füüsilisest isikust ettevõtjaks.

Erik usub, et laste rahaline kasvatus ja ettevõtlusharidus algab sellest hetkest, kui laps saab oma esimese taskuraha. Raamatus “Minu esimene äri” jutustatud lood, ärid ja ettevõtmised on kõik Eriku poolt väiksena läbi mängitud ning ideid raamatu kirjutamiseks saigi ta enda lapsepõlvest. Erik kirjutab raamatus oma lapsepõlve kogemustest läbi lapse, mitte lapsevanema vaatenurga. Samuti püüab ta lisada oma nüüdseid kogemusi ja teadmisi ettevõtjana, mida ta lapsepõlves ei teadnud, kuid mis oleks talle sel ajal väga kasuks tulnud.

3. mail kell 16.00 toimub Solarise Apollos raamatu esitlus, kus korraldatakse Tallinnas esmakordselt ka ainulaadne ettevõtlusmäng lastele, kus väikestel ettevõtlushuvilistel on võimalus luua oma äri nii nagu seda tegi raamatu peategelane Erki. Ettevõtlusmängus õpivad huvilised kuidas juhtida oma äri, kasutada ja säästa oma isiklikku raha ning mõistavad meeskonnatöö tähtsust edu saavutamisel. Ettevõtlusmängu korraldab MTÜ Ettevõtlusküla.

Raamatu koduleht on www.minuäri.eu. Vahvad pildid on raamatusse joonistanud Ott Vallik. Raamatu kirjastajaks on AS Ajakirjade Kirjastus.

Allikas: autori 25.04.2012 pressiteade