Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada
 
Uus Eesti / Uudised / Eesti / Arvamusfestivalil kahe päeva jooksul 400 osalejat, 160 arutelu

Arvamusfestivalil kahe päeva jooksul 400 osalejat, 160 arutelu

Prindi see artikkel
1. august 2014

Arvamusfestival2013Kahe nädala pärast algava Arvamusfestivali programm on saanud viimase lihvi – kahe päeva jooksul ootab Paides enam kui 160 arutelu, lavadele astub peaaegu 400 osalejat ja programmi jagub üle 30 erinevale alale. Hetkel käivad viimased ettevalmistused, põhirõhk on festivaliala ülesehitamisel.

„Praegu läheb meie korraldusmeeskondadel väga kiirelt. Kõik töötavad festivali nimel täisjõul, korraldustiimidel on käed-jalad tööd täis,“ ütles Arvamusfestivali eestvedaja Kristi Liiva. „Küll aga on raskuskese nüüdseks nihkunud programmi ja teemalavade kokkupanemise juurest taristu ning festivali keskkonna loomise ettevalmistustele. Tegutseme selle nimel, et kõikidel osalejatel oleks kohapeal mõnus äraolemine.“

Liiva rõhutas, et Arvamusfestival on mõeldud kõigile eestimaalastele, kes tahavad Eesti oleviku ja tuleviku osas kaasa mõelda, olenemata ühiskondlikust positsioonist või sissetulekust. Korraldajad loodavad, et need, kes kohale tulevad, leiavad festivalilt inspiratsiooni, kuidas elu oma kodukohas ja Eestis tervikuna paremaks teha.

Arvamusfestivalil arutletakse kõikvõimalike teemade üle: ühiskond, poliitika, ettevõtlus, haridus, kultuur, meedia ja palju muud. Kindlasti leiab iga külastaja endale meelepärased teemad, mida kuulama minna. Festivalil osalevad erinevatel elualadel tegutsevad aktiivsed inimesed, kel soov aidata edendada siinset arvamuskultuuri. Lisaks on festivalil tihe kultuuriprogramm, mis sisaldab nii muusikat, luulet kui ka teatrit ehk arvamusavaldusi teisteski vormides kui arutelu.

Arvamusfestival 2014 toimub 15. ja 16. augustil Paide Vallimäel, tegemist on ärksate eestimaalaste kohtumispaiga ja mõttevahetuskohaga Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. Festivali eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ning ideid, et arutelude tulemusel sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonna jaoks kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis. Arvamusfestival toimus esimest korda eelmisel aastal, kui kahe päeva jooksul peeti ligi 50 arutelu ja õpituba, arutelulavadel diskuteeris 200 inimest, osalejatena oli kohal umbes 2000 inimest.

Arvamusfestival on kõigile osalejatele tasuta.

Rohkem infot Arvamusfestivali kohta leiab siit.

Allikas: korraldajate 01.08.2014 pressiteade