Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada

Arhiiv: oktoober, 2017

  • Maailm, Uudised

    Prantsuse president tühistas kaks aastat kehtinud eriolukorra

    Prantsuse president Emmanuel Macron teatas teisipäeval, et tühistab eriolukorra, mis kehtestati pärast 2015. aastal aset leidnud terrorirünnakute sarja, edastas teisipäeval ajaleht Independent.

    Eriolukord kaotab kehtivuse 1. novembrist 2017. Seda pikendati kehtestamisest peale kuus korda.

    Koos sellega allkirjastas president seaduse terroritõrje laiendamise kohta, mis annab ... Loe edasi >>

  • Filmikunst

    PÖFFi žüriidest leiab nimekaid filmindustegelasi

    Pimedate Ööde filmifestival avalikustas nende inimeste nimed, kes hakkavad tänavu hindama filme. Teiste seast leiab Kuldse Palmioksa võitnud linateose produtsendi Zeynep Atakani, aga ka ühe tuntuma Poola nüüdishelilooja Zygmunt Krauze.

    Ühe nüüdisaja huvitavama režissööri Nuri Bilge Ceylani filmid „Talveuni”, „Ükskord Anatoolias”, ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Kreml: protestandid on tähtis osa Vene ühiskonnast

    Protestandid on Vene ühiskonna tähtis osa, neile omased iseloomujooned on väga tähtsad tänapäeva maailmas edu saavutamiseks, ütles Vene presidendiadministratsiooni asejuht Sergei Kirijenko teisipäeval.

    “Kõik me teame, et protestandid rõhutavad eriliselt tööarmastust, isamaalisust ja kõlbelist käitumist. Venemaal mängib protestantlik kogukond tähtsat osa sotsiaalteenistuses, elus ... Loe edasi >>

  • Eesti, Uudised

    Veel reedeni saab esitada aasta kodaniku kandidaate

    Aasta kodaniku konkursi moto on tänavu „Kujundame tulevikku“, mis on inspireeritud laste ja noorte kultuuriaastast. Kandidaatide esitamise tähtaeg on reede, 3. november.

    Kultuuriminister Indrek Saar ütles konkursi väljakuulutamisel, et tulevikku kujundame me kõik üheskoos ning aasta kodaniku tiitli pälvib inimene, kes eri mõtteviise ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Vatikan loodab leevendada USA ja Põhja-Korea tuumavastasseisu

    Vatikan korraldab järgmisel nädalal konverentsi USA ja Põhja-Korea tuumavastasseisu leevendamiseks, kohtumisest võtab osa 11 Nobeli rahupreemia laureaati ning ÜRO ja NATO kõrged ametiisikud.

    Vatikani esindaja Greg Burke ütles esmaspäeval, et 10.-11. novembril toimuv konverents on osa Vatikani ammustest püüdlustest tuumarelvavaba maailma propageerimisel. Burke ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Moskvas mälestati Stalini kuritegude ohvreid

    Moskva kesklinnas mälestati pühapäeval inimõigusorganisatsiooni Memorial eestvedamisel Stalini puhastuste ohvreid, paljud üritusel osalenud kutsusid võime vabastama massihaudu uurivat aktivisti Juri Dimitrijevit.

    Sajad inimesed lugesid Lubjanka väljakul Solovetski kivi juures peetud iga-aastasel tseremoonial üksteise järel ette Nõukogude Liidu diktaatori Jossif Stalini valitsemisajal tapetute nimekirju.

    Tänavusele ... Loe edasi >>

  • Muinsuskaitse, Muusika, Usuelu uudised

    Laupäeval ja pühapäeval toimuvad kontserdisarja ’’Kirikukellad meie linnas’’ viimased kontserdid

    Kontserdisarja “Kirikukellad meie linnas” lõppkontsert toimub Tallinna Jaani kirikus pühapäeval 29. oktoobril kell 18. Ettekandele tuleb Robert Jürjendali “Missa Brevis” maailmaesiettekanne.

    Üles astuvad tütarlastekoor Ellerhein, Robert Jürjendal kitarrorelil ja Madis Metsamart kellamängu kelladel.

    Kontserdisarja eelviimane kontsert aga toimub laupäeval, 28. oktoobril kel ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Itaaliasse on “humanitaarkoridori” kaudu jõudnud 1000 süürlast

    Roomasse jõudis reedel üle 120 süürlasest varjupaigataotleja, sellega kerkis tuhandeni nende pagulaste arv, kes verise Süüria kodusõja eest kristlikku “humanitaarkoridori” kasutades Itaaliasse on saabunud.

    Oma kodust lahkuma sunnitud süürlaste evakueerimine Liibanonist Itaaliasse algas 2016. aasta veebruaris ning nüüd on käimas ettevalmistused varjupaika taotlevate ... Loe edasi >>

  • Eesti, Muuseumid, Uudised

    Eesti Rahva Muuseumi juhiks valiti Alar Karis

    Valikukomisjon tegi kultuuriminister Indrek Saarele ettepaneku sõlmida tööleping viieks aastaks Alar Karisega. Vastvalitud juht näeb oma esimese ülesandena teadustöö parendamist ja uute koostöösuhete leidmist.

    Alar Karise täpne tööleasumise aeg Eesti Rahva Muuseumi (ERM) direktori ametikohal selgub töölepingu läbirääkimiste käigus. Tema ametiaeg ... Loe edasi >>

  • Eesti, Haridus ja teadus, Uudised

    Tartus luuakse professor Peeter Tulviste mälestusfond

    Tartu ülikoolis allkirjastavad asutajad reedel, 27. oktoobril kell 16 TÜ senati saalis statuudi professor Peeter Tulviste mälestusfondi loomiseks.

    Mälestusfondi loomise eesmärk on eelkõige jäädvustada väärikal moel professor Tulviste mälestust ning toetada ja tunnustada üliõpilasi ja noorteadlasi, kes on ühiskondlikult aktiivsed ning ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Vene õigeusu kiriku patriarh külastab üle aastakümnete Rumeeniat

    Vene õigeusu kiriku patriarh Kirill saabus neljapäeval Bukaresti, et tähistada 10 aasta möödumist patriarh Danieli saamisest Rumeenia õigeusu kiriku juhiks.

    Vene õigeusu kiriku juht pole Nõukogude Liidu lagunemise järel Rumeenias kordagi käinud.

    Euroopa Liitu ja NATO-sse kuuluva Rumeenia ning Venemaa suhted on jahedad, kuid ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavst Franciscus helistab kosmosejaama

    Paavst Franciscus teeb neljapäeval esimese telefonikõne väljapoole Maad.

    Katoliku kiriku pea helistab Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) astronautidele. Varem on seda teinud ka tema eelkäija paavst Benedictus XVI 2011. aastal.

    Esimese paavsti kõne võttis vastu Itaalia astronaut Paolo Nespoli, kes on nüüd taas kosmosejaamas koos kolme ... Loe edasi >>

  • Filmikunst

    PÖFFi debüütfilmide võistlus tuleb põnev

    Perekondlik võõrandumine, moslemite radikaliseerumine, sotsiaalmeedias vohav nartsissism, hikikomori Euroopa moodi, ultraortodokssete juutide igapäevaelu, ebatraditsiooniline armastuskolmnurk – selliseid teemasid käsitlevad Pimedate Ööde filmifestivalil võistlevad debüütfilmid.

    Kokku on täna välja kuulutatud debüütfilmide võistluskavas 16 linateost, millest nelja puhul on tegu maailma- ja 12 ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Madrid: Kataloonia peab autonoomia piiramise vältimiseks tegema rohkem

    Kui Kataloonia soovib vältida autonoomia peatamist keskvalitsuse poolt, peab piirkond tegema enamat kui regionaalvalimiste korraldamine, ütles Hispaania justiitsminister Rafael Catalá teisipäeval.

    Catalá ütles Hispaania riigiraadiole, et esmalt peab Kataloonia president Carles Puigdemont selgitama, kas ta kuulutas 10. oktoobri mitmetimõistetavas kõnes piirkonna iseseisvuse välja ... Loe edasi >>

  • Arvamus

    Edward Lucas: “Stalini surm” ja miks ma ei taha seda näha

    Minu perekond ootab põnevusega võimalust näha Armando Iannucci uut filmi “The Death of Stalin” (”Stalini surm”), aga mina suhtun sellesse vastumeelselt. Selles pole midagi isiklikku: režissöör on õigustatult pälvinud tunnustust nii Briti kui ka USA poliitikataevas toimuva jämedakoelise kujutamise eest seriaalides “The ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Leht: NATO loob kaks uut väejuhatust

    NATO riikide kaitseministrid kavatsevad novembris luua kaks uut väejuhatust, et parandada liitlasvägede logistikat ja varustusliinide kaitset, kirjutas ärileht Wall Street Journal (WSJ) teisipäeval.

    Kaitseministrid vaatavad novembris iga kolme kuu tagant toimuval istungil üle NATO uue juhtimisstruktuuri, ütlesid alliansi ametnikud WSJ-le. Ministrite istung on ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    CBI: Briti firmad tajuvad Brexiti leppe pakilisust

    Briti ettevõtted tunnetavad kasvavat vajadust kiireks Brexiti kokkuleppeks, ütles esmaspäeval Briti Tööstuskonföderatsiooni (CBI) peadirektor Carolyn Fairbairn.

    “Vajadus on reaalne ja pakiline, üleminekukokkulepe enne aasta lõppu aitaks määratult kaasa investeeringute ja töökohtade jäämisele riiki,” ütles Fairbairn BBC-le.

    Briti ettevõtted kardavad, et Suurbritannia plaanitud lahkumine ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    USA ekspresidendid kogunesid orkaaniohvrite toetuseks

    USA ekspresidendid kogunesid laupäeval Texases lavale, et koguda raha Ühendriike sel aastal räsinud orkaanide ohvrite toetuseks, edastas kohalik meedia.

    Endised presidendid Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush ja Jimmy Carter astusid lavale heategevuskontserdil Texas A&M ülikoolis.

    Kontserdil esinesid teiste seas ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    USA president avalikustab Kennedy mõrva salastatud toimikud

    USA president Donald Trump teatas laupäeval, et annab loa John F. Kennedy mõrva salastatud toimikute avalikustamiseks.

    Kennedy mõrvati 22. novembril 1963. aastal ja tema surm on vallandanud hulgaliselt kõige erinevamaid vandenõuteooriaid, mis seavad kahtluse alla, et riigipea tappis üksik püssimees Lee Harvey Oswald.

    Toimikute ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Uudised

    Paavst kurvastab Las Vegase “arutu tragöödia” pärast

    Paavst Franciscus nimetas tulistamist Las Vegase kontserdil, kus sai surma vähemalt 50 ja haavata üle 200 inimese, “arutuks tragöödiaks”.

    “Kuuldes sügava kurvastusega tulistamisest Las Vegases, saadab paavst Franciscus kinnituse oma vaimsest lähedusest kõigile, keda see arutu tragöödia puudutas,” teatas Vatikan avalduses. “Paavst tunnustab ... Loe edasi >>