Uus Eesti tegevust on vöimalik annetustega toetada

Arhiiv: august, 2014

  • Maailm, Uudised

    Porošenko: septembris on Ukrainasse oodata mitut EL-i juhti

    Ukraina president Petro Porošenko ütles laupäeval Brüsselis ajakirjanikele, et septembris on Kiievisse oodata mitut Euroopa Liidu kõrget ametnikku.

    “Septembris on Ukraina koht, mida minu kutsel külastavad mitmed tähtsad Euroopa juhid,” lausus riigipea. Tema loetelus olid Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, Euroopa Ülemkogu ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Tusk: ma ei kujuta ette Suurbritannia lahkumist EL-ist

    Euroopa Ülemkogu järgmiseks eesistujaks valitud Poola peaminister Donald Tusk ütles laupäeval, et ei suuda kujutada ette Euroopa Liitu ilma Suurbritanniata, ning lubas teha kõik võimaliku, et tulla vastu Londoni reforminõudmistele.

    “Ükski mõistlik inimene ei suuda ette kujutada Euroopa Liitu ilma Ühendkuningriigita. Mina ei ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Euroopa Ülemkogu uueks eesistujaks saab Donald Tusk

    Euroopa Liidu liidrid valisid laupäeval järgmiseks viieks aastaks Euroopa Ülemkogu uueks eesistujaks Poola peaministri Donald Tuski ja ühenduse uueks välispoliitika juhiks Itaalia välisministri Federica Mogherini.

    Ülemkogu praegune eesistuja Herman Van Rompuy lahkub ametist detsembris, Mogherini vahetab praeguse välispoliitika juhi Catherine Ashtoni välja novembris.

    41-aastane ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Stubb: sõlmitav lepe tugevdab Soome suhteid NATO-ga

    Järgmisel nädalal NATO tippkohtumisel sõlmitav võõrustajariigi toetuse lepe ( host nation support agreement) tugevdab Soome suhteid alliansiga, ütles peaminister Alexander Stubb laupäeval rahvusringhäälingu Yle hommikuprogrammis.

    Stubbi sõnul on juhus, et lepe, mille ettevalmistamine on kestnud üle kümne aasta, allkirjastatakse Soome ja Rootsiga just ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Abbasi sõnul pikendas Hamas põhjendamatult konflikti

    Palestiina president Mahmoud Abbas süüdistas reedel Hamasi Gaza konflikti põhjuseta pikendamises, seades oma sõnadega kahtluse alla islamistide toetatava ühtsusvalitsuse tuleviku.

    Abbas tegi selle avalduse vaid mõni päev pärast seda, kui Iisrael ja Hamas 50 päeva kestnud verise konflikti järel vaherahus kokkuleppele jõudsid.

    Konfliktis hukkus ... Loe edasi >>

  • Kirikukalender

    28. august – püha Augustinuse, piiskopi ja Kiriku doktori mälestuspäev

    Aurelius Augustinus sündis 13. novembril 354 Põhja-Aafrikas, Thagastes. Tema ema, püha Monica kasvatas ta kristlasena üles. 16-aastaselt läks Augustinus Kartaagosse retoorikat õppima, lootuses saada juristiks.

    Peagi aga hülgas ta õpingud ning ka kristliku kasvatuse ja pühendas ennast kirjandusele, metoodikale ja filosoofiale. Teda mõjutas ... Loe edasi >>

  • Eesti, Maailm, Uudised

    NATO kohtumisel arutatakse muutuste vajadust uues julgeolekuolukorras

    NATO Walesi tippkohtumisel arutatakse muu hulgas muutuste vajadust uues julgeolekuolukorras ja alliansi reageerimisvõime tõstmist, ütles alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen teisipäeval briti ajalehele Guardian antud intervjuus.

    Rasmusseni sõnul tehakse seda vastuseks Ukraina kriisile ja eesmärgiga heidutada Venemaa presidenti Vladimir Putinit ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Ukraina ja Venemaa president alustasid kahepoolseid kõnelusi

    Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa president Vladimir Putin alustasid teisipäeva õhtul Minskis kahepoolseid kõnelusi, teatasid Kremli eestkõneleja ja Ukraina presidendiamet.

    Viimastel andmetel vestlesid riigipead nelja silma all umbes kaks tundi, edastas uudisteagentuuri Interfax ajakirjanik.

    Minskis leiab aset Tolliliidu ja Ukraina tippkohtumine. Venemaa, Valgevene ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    ÜRO peasekretär loodab rahuleppe sõlmimisele Gazas

    ÜRO peasekretär Ban Ki-moon avaldas teisipäeva õhtul lootust, et äsjajõustunud vaherahu viib Iisraeli ja Palestiina vahelise püsiva rahuleppe sõlmimiseni.

    Peasekretär lubas igakülgset toetust kõikidele pingutustele, mis on suunatud kestva rahu toomisele regiooni.

    Palestiina ametiisikud teatasid teisipäeval püsiva relvarahu sõlmimisest Gaza konflikti lõpetamiseks. Iisraeli kõrge ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Pariis tähistab vabastamise 70. aastapäeva

    Prantsusmaa pealinn Pariis tähistab esmaspäeval natslikust okupatsioonist vabanemise 70. aastapäeva.

    Pariislased tähistavad vabastamise aastapäeva samamoodi nagu nende vanemad ja vanavanemad seitse aastakümmet tagasi – suure tantsupeoga Pariisi raekoja juures.

    Pariisi vabastamine kaks kuud pärast Normandia dessanti sai alguse üldstreigiga. Ülestõus algas 19. augustil, kui ... Loe edasi >>

  • Eesti, Hooliv Eesti, Kodanikuühendused, Ligimene, Perekond, Uudised

    Lastekaitse Liidul on uus juht

    Lastekaitse Liidu üldkogu valis laupäeval uueks juhatajaks Martin Medari (fotol).

    Martin Medar on olnud tihedalt seotud juhtimise, noorsootöö, hariduse ja kultuuri valdkondadega. Viimati juhtis ta Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi, mis on Eesti suurim rahvatantsu ja rahvamuusika liikumist koondav organisatsioon.

    „Mul on väga ... Loe edasi >>

  • Eesti, Erakonnad, Uudised

    IRLi rahvakogu hakkab arutama milliseid muutuseid Eesti vajab

    Täna toimub Tallinna Lauluväljakul IRLi rahvakogu, kus otsitakse lahendusi Eesti elu kõige olulisematele probleemidele. Rahvakogu eesmärk on välja valida IRLi peamised programmilised seisukohad 2015. aasta riigikogu valimisteks.

    IRLi esimehe Urmas Reinsalu (fotol) sõnul peaks tähtsaim sisuline osa enne valimisi olema erakondade programmiliste seisukohtade ... Loe edasi >>

  • Hooliv Eesti, Keskkond

    Tallinna Loomaaed peab juubelisünnipäeva

    Tallinna Loomaaed saab esmaspäeval 75-aastaseks, nii tähtsa sündmuse puhul kestab loomaaias pidu lausa kolm päeva.

    Tallinna Loomaaia sünnipäev on 25. august, kuid peole lükati hoog sisse juba laupäeval – seega on külalised oodatud loomaaeda lustima ja sünnipäevaprogrammist osa saama lausa kolmel päeval: 23., ... Loe edasi >>

  • Eesti, Kaitsevägi, Uudised

    Scoutspataljon harjutab koos USA üksusega dessanti Black Hawkidelt

    Sel nädalavahetusel viivad Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi Eestis viibiva kompanii ja Scoutspataljoni jalaväerühma kaitseväelased läbi kolmepäevase ühisõppuse, mille käigus harjutatakse kahe Black Hawk UH-60 helikopteriga nelja Pakri poolsaarel asuva õppeobjekti ründamist.

    „See, kui kiiresti Scoutspataljoni sõdurid helikopterilt maha saavad ja lahingülesandeid täitma asuvad, on ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, Uudised, Valitsus

    Peaminister osaleb Balti keti 25. aastapäeva üritustel Lätis

    Peaminister Taavi Rõivas osaleb nädalavahetusel, 23.-24. augustil Riias koos Läti ja Leedu valitsusjuhiga Balti ketist 25 aasta möödumist tähistavatel üritustel.

    Peaministrid käivad Läti rahvusraamatukogus, kus toimub Balti keti juubelimargi ning mälestusraamatu esitlus, ning osalevad Riia kongressikeskuses temaatilise näituse avamisel. Laupäeva õhtul toimub Vabadussamba ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Merkel saabub Ukrainasse visiidile, abikonvoi lahkub

    Saksamaa kantsler Angela Merkel saabub laupäeval Ukrainasse visiidile samal ajal kui Venemaa vastuoluline “humanitaarkonvoi” on riigist lahkumas, teatasid allikad.

    Venemaa veokikonvoi, mille eesmärk pidavat olema separatistide käes oleva Luganski ning teistele Ida-Ukraina elanikele humanitaarabi viimine, on naasmas tagasi kodumaale, teatasid mitmed uudisteagentuurid ning ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, Erakonnad, Uudised

    Täna toimub Hirvepargis traditsiooniline kõnekoosolek

    Erakond Isamaa ja Res Publica Liit korraldab täna kell 14 Hirvepargis traditsioonilise kõnekoosoleku, et meenutada 27 aasta möödumist Hirvepargi rahvakoosolekust, mis tõi Molotov-Ribbentropi pakti esmakordselt Eestis laiema avalikkuse teadvusesse.

    Kõnekoosolekul meenutatakse esimest Hirvepargi koosolekut, räägitakse julgeolekuolukorrast Euroopas, patriotismist, totalitaarsete kuritegude hukkamõistmisest ja meeleoludest ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, Filmikunst, Muuseumid, Muusika, Uudised

    Legendaarsest Balti ketist möödub veerandsada aastat

    Tallinnas tähistatakse Eestile, Lätile ja Leedule vabaduse tagasi võitmise protsessi ühest kesksemast suursündmusest – Balti ketist – 25 aasta möödumist laupäeval, 23. augustil teemakohase konverentsi, filmi ja raamatu esitluse ning suure vabaõhukontserdiga.

    Rahvarinde muuseumis esitletakse kell 13 Balti keti 25. aastapäevale ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, Uudised

    Lindamäel mälestatakse kommunismi- ja natsismikuritegude ohvreid

    Laupäeval, 23. augustil kell 12 toimub Tallinnas Lindamäel Linda kuju juures kommunismi ja natsismi ohvrite mälestustseremoonia.

    Mälestustseremoonial esinevad sõnavõttudega välisminister Urmas Paet, Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam ja diplomaatilise korpuse esindaja Norra suursaadik Eestis Lise Kleven Grevstadt. Mälestuspalvuse viib läbi EELK peapiiskop Andres ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Ukraina süüdistas Venemaad otseses sissetungis

    Ukraina julgeolekujuht süüdistas reedel Venemaad otseses invasioonis, kuna Moskva saatis vastuolulise” humanitaarabikonvoi” veokid Kiievi nõusolekuta Ida-Ukrainasse.

    “Me ütleme, et see on otsene invasioon. Küünilisest Punase Risti maskeeringust hoolimata on need sõjaväesõidukid,” ütles Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) direktor Valentõn Nalõvaitšenko.

    Teise julgeolekuametniku sõnul vastutab separatistide valduses ... Loe edasi >>

  • Eesti, MTÜ Uus Eesti, Majandus, Uudised

    In Memoriam Andres Haamer 1942-2014

    20. augustil suri pärast rasket haigust ettevõtja ja mitme organisatsiooni juhtimises aktiivselt osalenud Andres Haamer.

    MTÜ Uus Eesti mõtleb Andres Haamerile sügava tänutundega. Meie portaali algaegadel oli Andres üheks meie sõbralike kaasamõtlejate hulgast, kellega sai ühiselt arutatud portaali alusväärtuste ja tegevussuundade üle. Andrese ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, President, Uudised

    President Ilves andis iseseisvuse taastamise tänukivi Kaitseliidule

    Riigipea Toomas Hendrik Ilves tunnustas Eesti iseseisvuse taastamise 23. aastapäeva vastuvõtul presidendi kantselei roosiaias Kaitseliitu kui ühte peategelast meie riigi iseseisvuse taastamise loos.

    “Isamaaliste meeste vabatahtlikkusest taassündinud Kaitseliit on veerand sajandiga kasvanud mõttekaaslaste ühendusest tugevaks ja hästikorraldatud riigikaitseliseks organisatsiooniks. Eesti kodanike ... Loe edasi >>

  • Ajalugu, Eesti, Muusika, Uudised

    20. august – Taasiseseisvumispäev

    Taasiseseisvumispäeval toimub Harjumäel, 20. Augusti väljakul suur vabaõhukontsert, toonaste sündmuste üheks tulipunktiks olnud Teletorni juures peetakse aga maha põnev perepäev.

    20. augusti väljakul kell 14 algaval kontserdil astuvad üles Kaitseväe orkester ja Birgit Õigemeel, Mikk Saar ja Karl-Erik Taukar. Esitamisele tulevad legendaarsed Alo ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Iisrael ja palestiinlased pikendavad relvarahu 24 tunni võrra

    Iisraeli ja Palestiina läbirääkijad jõudsid esmaspäeva õhtul mõni tund enne kehtiva vaherahu aegumist kokkuleppele relvarahu pikendamises 24 tunni võrra, teatasid vahendajariik Egiptus ja osapooled.

    Kehtiv viiepäevane relvarahu saanuks ümber kohaliku aja järgi keskööl vastu teisipäeva (Eesti aeg sama).

    “Osapooled on jõudnud kokkuleppele 24-tunnises relvarahus,” ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Merkel Riias: NATO artikkel 5 ei ole pelgalt teoreetiline kokkulepe

    Põhja-Atlandi leppe artikkel viis, millega liikmesmaad kohustuvad tulema appi relvastatud rünnaku ohvriks langenud liitlasele, ei ole pelgalt teoreetiline kokkulepe, ütles Riias visiidil viibiv Saksa kantsler Angela Merkel esmaspäeval ajakirjanikele.

    Saksa liider andis mõista, et Ukraina kriisi valguses on vajalik senisest suurem ... Loe edasi >>

  • Eesti, Erakonnad, Uudised

    Vabaerakonna asutav kogu toimub 20. septembril

    Vabaerakond otsustas oma reedeõhtusel (15.08) koosolekul Paides, et erakonna asutav kogu toimub 20. septembril. Asutava kogu eesmärk on vastu võtta erakonna põhikiri, valida juhatus ja kinnitada programm. Seejärel saab toimuda erakonna ametlik registreerimine.

    Koos talguerakonna põhimõtte algataja Anzori Barkalajaga oli kõne all ka ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavst manitses Põhja- ja Lõuna-Koread leppimisele

    Paavst Franciscus manitses esmaspäeval Põhja-Koread ja Lõuna-Koread leppimisele ning kutsus rahvast üles ühtsusele ja andestamisele.

    “Andeksandmine on uks, mis viib leppimisele, kuigi vahel näib see võimatu, ebaotstarbekas ja isegi sobimatu,” rääkis riigis viiepäevasel visiidil viibiv paavst.

    Kõik korealased on vennad ja õed, ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Netanyahu: ilma selge julgeolekulahenduseta vaherahu ei tule

    Iisrael ei sõlmi Gaza sektorit kontrolliva islamirühmitusega Hamas ühtegi pikemaajalist rahulepingut, kui juudiriigi julgeolekuprobleemidele täielikku lahendust ei leita, teatas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval.

    “Ainult juhul, kui Iisraeli julgeolekuvajadused on selgelt rahuldatud, on meil võimalik arusaamiseni jõuda,” ütles ta iganädalasel valitsuse istungil Jeruusalemmas.

    Iisraelis ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Ukraina soovib NATO-lt ja EL-ilt sõjalist abi

    Ukraina välisminister Pavlo Klimkin pöördus Euroopa Liidu ja NATO poole palvega osutada Ukrainale sõjalist abi võitluses ebaseaduslike relvarühmitustega, vahendas Deutsche Welle.

    „Kui me saame sellist abi, on meie vägedel lihtsam kohapeal tegutseda,“ märkis Klimkin pühapäeval usutluses Saksa ringhäälingule.

    Ministri sõnul on Venemaa sissetungi oht ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Vene ja Ukraina välisminister püüavad kahe riigi pingeid maandada

    Venemaa ja Ukraina välisminister kohtuvad pühapäeval Berliinis oma Saksa ja Prantsuse kolleegiga, et leida võimalusi pingete maandamiseks Ida-Ukrainas.

    Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles ajalehele Bild, et ta loodab, et kõnelused Vene välisministri Sergei Lavrovi ja tema Ukraina kolleegi Pavlo Klimkiniga aitavad teha lõpu ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Cameron: Islamiriik võib jõuda Suurbritannia tänavatele

    Süürias ja Iraagis suuri maa-alasid vallutanud äärmusrühmituse Islamiriik pühasõdalased on otsene oht Suurbritanniale ning riik peab kasutama kogu oma “sõjalist vahvust”, et peatada nende pealetung, ütles Briti peaminister David Cameron pühapäeval ajalehes Sunday Telegraph.

    Konservatiivide liider ütles samas, et ta ei arva, et ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavst kuulutas õndsaks 124 korea märtrit

    Paavst Franciscus kuulutas laupäeval Soulis vabaõhumissal õndsaks 124 korea märtrit ja tõi nad eeskujuks tänapäeva Aasia misjonäridele.

    Missale Lõuna-Korea pealinnas kogunesid sajad tuhanded inimesed. Ajaloolise Gwanghwamuni värava juurde viivad tänavad olid täis rahvast, kes tahtis avaldada austust 18. sajandil korea kiriku ... Loe edasi >>

  • Eesti, Maailm, Uudised

    Valge Maja kinnitas Obama Eesti-visiidi toimumist

    Valge Maja kinnitas reedel Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama Eesti-visiidi toimumist septembri alguses.

    USA president Barack Obama külastab järgmisel kuul Eestit, et kinnitada Washingtoni toetust NATO liitlastele ajal, mil pinged Venemaaga Ukrainas toimuva tõttu kasvavad, teatas Valge Maja reedel.

    “Ukrainas toimunud viimaste arengute valguses ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Vene soomukite sisenemine Ukrainasse tekitab EL-is ärevust

    Euroopa Liidu ministrid väljendasid reedel muret teadete üle, et mitukümmend Vene soomukit tungis üle piiri Ukrainasse, ja ähvardasid jõuliselt vastata, kui Moskva kurssi ei muuda.

    “See teade teeb väga ärevaks,” ütles Briti välisminister Philip Hammond Brüsselisse Iraagi kriisi arutamiseks kokku kutsutud kõnelustele saabudes.

    “Kui ... Loe edasi >>

  • Kirikukalender

    15. august – Püha Neitsi Maarja taevavõtmise suurpüha (Rukkimaarjapäev)

    Neitsi Maarja elas pärast Kristuse ristilöömist apostel Johannese juures ja külastas taas mitmeid poja eluga seotud paiku. Lõpuks pöördus ta palves Jumala poole sooviga elust lahkuda. Teda külastas ingel, kes lubas, et Maarja saab kolme päeva pärast Paradiisi, kus ta poeg teda ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Läti president kohtub Obamaga Eestis

    Läti president Andris Bērziņš kohtub USA riigipea Barack Obamaga Tallinnas, kui too septembris Eestit külastab, kinnitas Bērziņš reedel usutluses Läti televisioonile.

    Ta lisas, et Obama Eesti-visiidi asjaolusid alles täpsustatakse, nii ei ole ka kohtumise aeg veel kindel.

    Bērziņš ja Läti suursaadik Ühendriikides Andris Razāns ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavst: Korea rahu saavutamiseks on vaja dialoogi

    Lõuna-Koreasse visiidile saabunud paavst Franciscus ütles neljapäeval, et Korea poolsaarel rahu saavutamiseks on vaja dialoogi, mitte jõudemonstratsiooni.

    Franciscus ütles Soulis kõnes president Park Geun-hyele, kõrgetele riigiametnikele ja diplomaatidele, et kahe Korea leppimine aitaks kaasa kogu piirkonna ja “õigupoolest kogu sõjast väsinud ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavst kutsus ÜRO-d üles Iraagi vägivalda peatama

    Paavst Franciscus kutsus rahvusvahelist üldsust, esmajärjekorras ÜRO-d üles tegema kõike, mis selle võimuses, et peatada Iraagi etniliste- ning usuvähemuste vastane süstemaatiline vägivald.

    Kirjas ÜRO peasekretärile Ban Ki-moonile kutsus paavst “rahvusvahelist üldsust üles [Iraagi] humanitaartragöödiat peatama”.

    Tuhandeid Sinjari mäel lõksus olevaid kristlasi ja jeziite varitseb ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Euroopa toetab Põhja-Iraagi põgenikke

    Euroopa riigid on suurendanud oma toetust Põhja-Iraagis sunniitidest pühasõdalaste eest põgenevatele inimestele, teatasid allikad teisipäeval.

    Suurbritannia ja Prantsusmaa on Sinjari mäel lõksus olevatele põgenikele visanud lennukitelt pakke vee, toiduainete ja muu hädavajalikuga. Britid on saatnud piirkonda Tornado-klassi luurelennukid, mis aitavad koguda tulevaste humanitaarmissioonide ... Loe edasi >>

  • Eesti, Majandus, Uudised

    Teise kvartali majanduskasv oli oodatust parem

    Statistikaameti kiirhinnangu järgi kasvas SKP teises kvartalis kvartali võrdluses 0,5% ja aasta võrdluses 2,2%. Ka Eesti Pank prognoosis teises kvartalis majanduskasvu kiirenemist.

    Nii aasta kui ka kvartali võrdluses avaldas tööstussektor teises kvartalis majanduskasvule positiivset mõju. Ehkki tööstussektori toodanguootused langesid vahetult pärast ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Paavsti vihastab vägivald Iraagi usuvähemuste kallal

    Paavst Franciscus väljendas pühapäeval pahameelt Iraagi usuvähemuste vastu suunatud vägivalla üle ja lubas saata oma esindaja esmaspäeval Bagdadi.

    Franciscuse sõnul tulevad Iraagist teated “tuhandetest inimestest, seal hulgas kristlastest, kes jõhkralt kodudest välja aetakse, lastest, kes põgenedes janusse surevad ja röövitud naistest”.

    Rahvusvaheline ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Stubb: kui Soome ühineb NATO-ga, ei tee ta seda Venemaa tõttu

    Kui Soome peaks ühel päeval NATO-ga ühinema, juhtub see soovist parandada üldist julgeolekukeskkonda ning olla kaasatud otsustusprotsessidesse, ütles peaminister Alexander Stubb Yle-le.

    “Kui me peaksime kunagi NATO-ga ühinema, tuleneks see soovist suurendada meie üldist julgeolekut ja tugevdada “otsustusmusklit”. Me ei liituks Venemaa tõttu,” ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Ukraina kavandab sanktsioone Vene firmade ja üksikisikute vastu

    Ukraina valitsus on teinud ettepaneku kehtestada sanktsioonid 65 peamiselt Vene firma ning 172 “Venemaa ja teiste riikide kodanike” suhtes, ütles peaminister Arseni Jatsenjuk.

    “Ministrite kabinet esitab riiklikule julgeoleku- ja kaitsenõukogule nimekirja 172 Venemaa ja teiste riikide kodanikest, kes on rahastanud terrorismi, toetanud Krimmi ... Loe edasi >>

  • Kirikukalender

    8. august – püha Dominicuse, preestri mälestuspäev

    Püha Dominicus on jutlustajavendade ordu (Ordo fratrum praedicatorum, OP) rajaja, mida alates 15. sajandist alates nimetatakse enamasti dominiiklaste orduks.

    Dominicus sündis varsti pärast 1170. aastat Caleruegas Vana-Kastiilia kiltmaal. Õppis Palencias vabu kunste ja neli aastat teoloogiat.1196. aasta paiku astus ta kodupiiskopkonna ... Loe edasi >>

  • Maailm, Maailmausundid, Usuelu uudised, Uudised

    Iraagi islamiäärmuslased põletasid kirikuid ning pühakirju

    Islami pühasõdalased, kes vallutasid neljapäeval Iraagi suurima kristlaste linna Qaraqoshi, on hakanud kirikuid ning pühakirju põletama, teatas Kaldea patriarh Louis Sako (fotol).

    Piirkonnast on põgenenud 100.000 kristlast, kirikutelt kistakse riste maha, ütles ta. Enamik põgenikke asus teele autonoomse Kurdistani piirkonna poole, ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    USA võimud kahtlustavad uut saladokumentide lekitajat

    USA võimuesindajad kahtlustavad, et riiklikule julgeolekule olulisi saladokumente lekitab juba uus reetur, teatas teisipäeval uudistekanal CNN.

    Enne seda olid kõik lekked pärit Edward Snowdenilt.

    Uusimad paljastused avaldas teisipäeval võrguväljaanne The Intercept, mille peatoimetaja on Glenn Greenwald, kes avaldas ka Snowdeni lekitatud dokumente. ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Egiptus kaevab Suessi kanali kõrvale uue

    Egiptusel on kavas ehitada Suessi kanali kõrvale uus kanal, ütlesid kanaliametnikud teisipäeval.

    Uus kanal tuleb 72 kilomeetri pikkune ja kulgeb paralleelselt Suessi kanaliga. Ehitustööd kestavad oletatavasti viis aastat ja lähevad maksma ligi kolm miljardit eurot. Hange on osa laiemast projektist, mille eesmärk on ... Loe edasi >>

  • Ajalugu

    Kogutakse mälestusi Balti keti kohta

    Kolme Balti riigi UNESCO rahvuslikud komisjonid ja mäluasutused viivad lätlaste eestvedamisel ellu mälestuste kogumise projekti „Balti keti lood”.

    Projekti eesmärgiks on koguda inimeste mälestusi Balti keti ja selles osalemise kohta. Kõiki kutsutakse üles kirja panema ja avaldama oma lugu veebilehel, mis asub aadressil ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Rasmussen: NATO uuendab kaitseplaane

    NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles pühapäeval ilmunud usutluses, et allianss kavatseb “Vene agressiooni” taustal koostada uued kaitseplaanid.

    “Venemaa agressioon oli hoiatuseks ja tekitas Euroopa uue julgeolekuolukorra,” ütles Rasmussen Prantsuse ajalehele Midi Libre.

    “Tugevdame oma sõjalisi õppusi ja koostame uued kaitseplaanid,” lisas ta.

    Rasmussen kutsus ... Loe edasi >>

  • Maailm, Uudised

    Itaalia ja Poola tahavad Euroopa Liidu välispoliitikajuhi ametikohta

    Itaalia ja Poola tahavad mõlemad Euroopa Liidu välispoliitika juhi kohta ning tõenäoliselt saavad otsustavaks kandidaatide vaated Venemaa osas, teatasid diplomaatilised allikad reedel.

    Catherine Ashtoni ametiaeg saab läbi oktoobris. Euroopa kõrgeima diplomaadi positsioon on maailma mastaabis viimastel aastatel tõusnud seoses Ahstoni juhtrolliga ... Loe edasi >>